X

Τραγωδία στο Ελληνικό: στο “στόχαστρο” ο ταξιτζής

Πειθαρχικό έλεγχο για τον αυτοκινητιστή ζήτησε ο Υπ. Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής. Την αφαίρεση της άδειας εισηγήθηκε το ΣΑΤΑ.

Ant1news

Πειθαρχικό έλεγχο για τον αυτοκινητιστή που αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια στη γυναίκα, η οποία πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της στο Ελληνικό, για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο, ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν του σχετικού αιτήματος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

«Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος σχετικά με την ανθρώπινη τραγωδία στο Ελληνικό, και την περιγραφόμενη αντίδραση του οδηγού ταξί, στον οποίο απευθύνθηκε η άτυχη γυναίκα, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής ζήτησε με έγγραφό της από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές τα στοιχεία ταυτότητας του εν λόγω οδηγού προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Εξάλλου, την Παρασκευή, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών εισηγήθηκε την αφαίρεση της άδειας του οδηγού ταξί. Ο οδηγός είχε δηλώσει ότι όταν η γυναίκα μπήκε αιμόφυρτη στο αυτοκίνητό του ζητώντας βοήθεια, της είπε να βγει έξω, αρνούμενος να της προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Το ΣΑΤΑ με ανακοίνωσή του καταδίκασε τη συμπεριφορά του οδηγού χαρακτηρίζοντάς την απάνθρωπη, ενώ εισηγήθηκε να του αφαιρεθεί η άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών και να διαγραφεί από τον κλάδο.