X

Viking Sky: Τέλος στον “εφιάλτη” των εκατοντάδων επιβαινόντων στη Νορβηγία (βίντεο)

Πώς κατάφερε το πλοίο να οδηγήσει στην ασφάλεια τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Ant1news

Στο λιμάνι Μολντε (Molde) της Νορβηγίας έδεσε το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky, βάζοντας τέλος στον πολύωρο εφιάλτη των εκατοντάδων επιβαινόντων του.

Το μεγάλο πλοίο έστειλε στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) σήμα SOS, όταν σταμάτησαν οι μηχανές του και έπλεε ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Νορβηγίας.

Αμέσως ξεκίνησε τεράστια επιχείρηση για την απομάκρυνση των 1300 επιβαινόντων του και στο σημείο έσπευσαν ελικόπτερα, που μέχρι και τη νύχτα του Σαββάτου έβγαζαν κόσμο από μέσα.

Το πρωί της Κυριακής βρίσκονταν ακόμα 436 επισκέπτες και 458 μέλη του προσωπικού του πλοίου μέσα σε αυτό. Τότε πήραν μπροστά οι μηχανές του και η εταιρεία ανακοίνωσε πως το πλοίο κατευθύνεται στο πλησιέστερο λιμάνι.

Περίπου στις 16:30, τοπική ώρα, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι, το οποίο είχε «καθαριστεί» από κόσμο, αφού βρίσκονταν μόνο όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Τα βίντεο που τραβήχτηκαν μέσα από το πλοίο είναι ενδεικτικά της κατάστασης πανικού που επικρατούσε, όταν τα κύματα το κουνούσαν, με αποτέλεσμα τα έπιπλα και τα αντικείμενα να πηγαίνουν δεξιά αριστερά.