X

Διαψεύδει την παρενόχληση Τσίπρα στο Αγαθονήσι η Τουρκία

Τι σημειώνουν πηγές του υπουργείου Άμυνας. Πώς σχολίασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το περιστατικό από το ακριτικό νησί.

Ant1news

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Αναντολού, «πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τόνισαν ότι τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν καθήκον ρουτίνας».

Στο τηλεγράφημα σημειώνεται επίσης πως «ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά» και πως «οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσπάθεια από τουρκικά μαχητικά που ήταν σε συνήθη αποστολή».

Σε κάθε περίπτωση, αύριο το υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σε αυστηρό διάβημα σε όλα τα ευρωπαϊκά και αμυντικά φόρα καθώς και απευθείας απέναντι στην Τουρκία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρωθυπουργό, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Το περιστατικό, ωστόσο, είχε σχολιάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

«Ίσως θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς και ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε ελιγμούς, προτού τα ελληνικά μαχητικά απογειωθούν και αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη, όπως κάνουν πάντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα», συνέχισε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είναι παρών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας εκεί».

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέφεραν πως δυο τουρκικά Phantom F4, μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ανάμεσα από τη Σάμο και την Κω και πλησίασαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό σε απόσταση 4 μιλίων και σε ύψος 6.000 ποδών, χαράσσοντας πορεία προς το ελικόπτερο.

Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν δυο ελληνικά μαχητικά F16, τα οποία είχαν σηκωθεί από το Καστέλι και συνόδευαν το ελικόπτερο, τα οποία ενεπλάκησαν με τα τουρκικά και τα αναχαίτισαν.