X

Αποκλειστικό: Στον εισαγγελέα της Βουδαπέστης ο τζιχαντιστής που πέρασε από την Ελλάδα (βίντεο)

Δεν έπεισε τις Αρχές ο τζιχαντιστής που πέρασε από την Ελλάδα για να συλληφθεί στη Βουδαπέστη.

Ant1news

Στον εισαγγελέα της Βουδαπέστης οδηγήθηκε ο Σύρος τζιχαντιστής, γνωστός ως Φ.Χασάν, όμως ο συνήγορός του δεν έπεισε τους δικαστές ότι ο νεαρός είναι θύμα παρεξηγήσεως.

Ο εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ότι ο ύποπτος είχε μαζί του όχι μόνο γνήσιο έγγραφο από τις ελληνικές αρχές που του απέδιδαν την ιδιότητα του πρόσφυγα πολέμου. Είχε μαζί του και κλεμμένα ελληνικά έγγραφα, που δεν αποκλείεται να είχαν σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Η υπόθεση του Χασάν που απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά κυρίως τις Αρχές στην Ουγγαρία υποδηλώνει ότι τον καιρό της προσφυγικής κρίσης, η Ελλάδα ήταν χώρα τράνζιτ τρομοκρατών.

Ο Χασάν είχε κατακρεουργήσει εικοσαμελή οικογένεια στην Συρία το 2016. Και είχε περάσει το 2016 στην Ελλάδα ως θύμα πολέμου, που δικαιούτο ασύλου. Η Eurojust, επισημαίνει σε νέα επικοινωνία με τον ΑΝΤ1, ότι ο Χασάν ήταν εδώ και δύο μήνες στα ραντάρ της ουγγρικής αντιτρομοκρατικής.

Η ουγγρική κυβέρνηση που θεωρείται αποδιοπομπαίος τράγος στην Ενωμένη Ευρώπη για την κάθετα ενάντια στάση της στην φιλοξενία μεταναστών βρήκε τέλεια ευκαιρία: Να αποδείξει σε «άπιστους Θωμάδες», ότι από την Ελλάδα πέρασαν τρομοκράτες έτοιμοι για όλα.

Στην Ελλάδα, η υπόθεση του τζιχαντιστή με το ελληνικό πιστοποιητικό πρόσφυγα πρόκειται να εξεταστεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επί του θέματος τοποθετείται και η Ελληνική Αστυνομία.