X

Με σημαία του Παναθηναϊκού η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου (εικόνες)

Με τη σημαία να σκεπάζει το φέρετρό του, όπως ακριβώς είχε ζητήσει, η σορός του “Τυφώνα” τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη.

Ant1news

Με την σημαία του Παναθηναϊκού να σκεπάζει το φέρετρο του, σύμφωνα με την επιθυμία του, η σορός του Θανάση Γιαννακόπουλου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8:30 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σε ηλικία 88 ετών και καταβεβλημένος από πέρυσι τον Ιούνιο, όταν έχασε τον «Πατριάρχη» της οικογένειας, Παύλο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος... έφυγε την προηγούμενη Τρίτη για το μεγάλο ταξίδι, το οποίο θα έχει τελικό προορισμό την επανένωση των αγαπημένων αδελφών (σ.σ. Βασιλικής, Κώστα και Παύλου).

Στις 14:00 θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία και στη συνέχεια θα γίνει η κηδεία στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών, εκεί όπου έχουν ταφεί και οι αδελφοί του.

Από το πρωί της Τρίτης έχει αρχίσει να... παρελαύνει ο κόσμος -επώνυμοι και ανώνυμοι- στην Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να πει το τελευταίο «αντίο» και να αποτίσει φόρο τιμής στον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού.

 

Μεταξύ αυτών, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο αρχιτέκτονας της «πράσινης αυτοκρατορίας» στα 13 χρόνια της θητείας του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφθασε στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 11:40. Εμφανώς συγκινημένος, ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, είπε: «Είναι μία δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μία τεράστια προσωπικότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτός μαζί με τα αδέλφια του, μας έμαθαν να αγαπάμε την ομάδα χωρίς να μισούμε τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την πορεία του, παρά την απώλεια των Παύλου, Θανάση και Κώστα που τον έφεραν στην κορυφή. Και οι τρεις θα είναι πάντα στην καρδιά μας».

 

Λίγο αργότερα κατέφθασε και ο αρχηγός του Ολυπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά και με επιτυχίες του Παναθηναϊκού. «Συλλυπητήρια, είναι μία τεράστια απώλεια. Τον ευχαριστώ για όλα, ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που τον γνώρισα και τον έζησα. Ηταν από τους κορυφαίους παράγοντες. Αγαπούσε παθολογικά αυτό που έκανε. Είχε τεράστια αγάπη προς το πρόσωπο μου και εγώ τεράστιο σεβασμό και εκτίμηση προς τον ίδιο. Οι σχέσεις μας δε χάλασαν ποτέ», είπε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος δέχθηκε χειροκροτήματα, όταν έγινε αντιληπτός.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο τα στεφάνια που έχουν κατατεθεί στο χώρο είναι εκατοντάδες, με αυτό του Σωκράτη Κόκκαλη να ξεχωρίζει και να αποδεικνύει την αγάπη που είχαν τα «αντίπαλα στρατόπεδα» στον παράγοντα του Παναθηναϊκού. «Στον αγαπητό φίλο Θανάση», έγραφε το στεφάνι του κ.Κόκκαλη. Μεταξύ άλλων, στεφάνια έχουν αποστείλει η ΒΙΑΝΕΞ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Βασίλης Σπανούλης.