X

Αντιδράσεις για τη Δόμνα Σαμίου

Τις έντονες αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου έχει προκαλέσει η μήνυση που κατέθεσε ψάλτης από το Μεσολόγγι κατά της Δόμνας Σαμίου.

Ant1news

Τις έντονες αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου έχει προκαλέσει η μήνυση που κατέθεσε ψάλτης από το Μεσολόγγι κατά της "μεγάλης κυρίας" του ελληνικού τραγουδιού, Δόμνας Σαμίου.

Αφορμή στάθηκαν τα τολμηρά και αθυρόστομα αποκριάτικα τραγούδια που ερμήνευσε σε συναυλία της που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης και μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οι καλλιτέχνες κάνουν λόγο για σκοταδισμό, ενώ η ερμηνεύτρια, που έχει κληθεί να παρουσιασθεί την Τετάρτη στον πταισματοδίκη, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο κύριος Θεόδωρος Ρουσόπουλος ρωτήθηκε για το επεισόδιο το οποίο, όπως είπε ο δημοσιογράφος, "μοιάζει σαν να είναι υπό δίωξη η πολιτιστική μας κληρονομιά".

"Όσοι λαοί δεν σεβάστηκαν την πολιτιστική τους κληρονομιά και την μακρά παράδοση, δεν μακροημέρευσαν. Ο λαός μας ακριβώς επειδή έχει σεβαστεί και την ιστορική και την πολιτιστική του κληρονομιά, αλλά και την μακρά παράδοσή του, με ήθη και έθιμα τα οποία τιμά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, μακροημέρευσε. Θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να συμμετέχει, ανά την Ελλάδα, σε τέτοιου είδους έθιμα", απάντησε ο ίδιος.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: "Η παραπομπή της Δόμνας Σαμίου σε δίκη συνιστά απόπειρα να ποινικοποιηθούν οι πολιτιστικές παραδόσεις του λαού και έθιμά του. Στην ουσία αποτελούν σινιάλο κινδύνου, να μπει στο στόχαστρο σήμερα κάθε ιδέα μη αρεστή σε αυτά και σε παρόμοια κέντρα. Αλλού να ψάξει για μολύνσεις η ηγεσία της Εκκλησίας και άλλοι, και όχι στην αυθεντική λαϊκή παράδοση και δημιουργία".