X

Επέκταση αξιολόγησης και απολύσεων σε ΔΕΚΟ και ΕΛΒΟ-ΕΑΣ

Την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου από την οποία θα προκύψει ένα ποσοστό του αριθμού απολύσεων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ant1news

Για επέκταση αξιολόγησης και απολύσεων σε ΔΕΚΟ, πέραν δηλαδή του στενού πυρήνα του δημοσίου, έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η τρόικα φαίνεται να συμφωνεί στον συνυπολογισμό των 1000 που θα απολυθούν από την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών στους 4000 που θα αποχωρήσουν εντός του 2013.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ένα ποσοστό του αριθμού απολύσεων στο Δημόσιο θα προκύψει από την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι μεγάλες ΔΕΚΟ, στις οποίες θα επεκταθεί η αξιολόγηση, είναι όλες όσες βρίσκονται κάτω από κρατικό έλεγχο και εξαιρούνται μόνο αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση. Στην αξιολόγηση θα ενταχθούν και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς, προκείμενου να εντοπιστεί πλεονάζον προσωπικό.

Είπε επίσης ότι θα προσμετρηθούν οι απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες, όπως αναφέρει και δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σύμφωνα με το οποίο, η τρόικα αποδέχεται πια να προσμετρηθούν οι 800-1000 απολύσεις εργαζομένων από τις δύο εταιρείες και τη ΛΑΡΚΟ, στο σύνολο των 4000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του έτους.