X

Μπέζας: Δεν μπορούμε να παίζουμε με το δημόσιο σύστημα υγείας

Από σήμερα διακόπτονται οι συμβάσεις των 850 γιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ενώ κάλεσε εκ νέου σε διάλογο τους γιατρούς.

Ant1news



Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Πρωϊνό ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να παίζουμε με το δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Ως πολιτική ηγεσία σεβόμαστε τα δικαιώματα των γιατρών να απεργούν, σημείωσε ο κ. Μπέζας, όμως, πρόσθεσε, πως και οι ασθενείς έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και στο φάρμακο. Η απεργία πρέπει σταματήσει, τόνισε ο κ. Μπέζας και σημείωσε πως είμαστε «ανοιχτοί σε διάλογο και θέλουμε να είναι διαρκής».

Επίσης, άφησε εκ νέου αιχμές για τη στάση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας πως δεν είναι ηθικό να απεργείς το πρωί και το απόγευμα να δέχεσαι τους ασθενείς στα ιδιωτικά ιατρεία.

Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει να προχωρήσει, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως στόχος είναι «να ενοποιήσουμε τα δύο δημόσια υποσυστήματα σε ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα» και «να μετατρέψουμε τον ΕΟΠΥΥ μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας».

Η υλοποίηση αυτών των δύο αποφάσεων είναι μεγάλη μεταρρύθμιση και πρέπει να προχωρήσει, τόνισε ο κ. Μπέζας, κάνοντας για αξιολόγηση των δομών του ΕΟΠΥΥ, που μπορεί να οδηγήσει σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα.