X

Σαμαράς: Το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά

Για θετικό κύκλο ανάκαμψης που ξεκινά το 2014 έκανε λόγο ο πρωθυπουργό, ενώ διαβεβαιώνει ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά.

Ant1news

Σε χαιρετισμό που έστειλε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά σε όλους και αυτό θα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάσχεση του κλίματος αβεβαιότητας που καθήλωσε το εμπόριο και, μαζί του, την ελληνική οικονομία.

 «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αναγκασθήκατε να απολύσετε προσωπικό ή και να αφήσετε απλήρωτες τις εισφορές σας για να πληρώνετε το προσωπικό. Εργαζόμαστε νύχτα και ημέρα και, ήδη σήμερα, το φως στο τέλος του τούνελ είναι ορατό σε κρίσιμους δείκτες της οικονομίας, που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η βεβαιότητα ότι τα χειρότερα πέρασαν θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης που θα ξαναδώσει πνοή στο ελληνικό εμπόριο, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης που, με τη βοήθεια όλων, μπορεί και πρέπει να πάρει πιο ισχυρή μορφή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2013, το προεδρείο της ΕΣΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον οποίο παρέδωσε την Έκθεση μαζί με υποστηρικτικό υλικό.