X

Αισιοδοξία και πυρά από Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση σε όσους υπονομεύουν τις προσπάθειες για έξοδο της χώρας από την κρίση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας μια αισιόδοξη προοπτική για την ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό φόρουμ ο Πρωθυπουργός θέλησε να στείλει πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό παρουσιάζοντας το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναφερόμενος στο βασικό αγκάθι, το θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει τη μάχη "για  πλήρη προστασία  των ανέργων , των φτωχών, και  των μικρομεσαίων στρωμάτων για να υπάρξει υγιής τραπεζική πίστη" , η οποία όπως τόνισε ευνοεί όχι τις τράπεζες αλλά τους πολίτες.

Αναφερόμενος  στην φορολογία των επιχειρήσεων τόνισε ότι "στόχος μου είναι να υπάρξει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15%, αυτό θα γίνει σταδιακά γιατί δεν κάνει να διακινδυνεύσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης σταδιακά θα μειώσουμε και τον ΦΠΑ που το ξεκινήσαμε με την εστίαση. Παράλληλα α κάνουμε πράξη το χτύπημα της φοροδιαφυγής". Συνεχίζοντας προειδοποίησε: "Σήμερα συζητάμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας, τί ανάπτυξη θέλουμε και πως, αφήνουμε άλλους να κοιτάνε πίσω, εμείς θέλουμε να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Στον αγώνα της ανάπτυξης κανένας δεν περισσεύει πέρα και πάνω από κόμματα, τους θέλουμε όλους μαζί μας αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρατήσει κωλυμμένη την Ελλάδα στο χθες".

Για τον συνολικό παραγωγικό προσανατολισμό της χώρας είπε ότι πέρα από τον τουρισμό και την ναυτιλία -που δεν εφησυχάζουμε- οφείλουμε να κάνουμε τα εξής: η Ελλάδα πρέπει να παράγει τα πάντα στον πρωτογενή τομέα, στις υπηρεσίες, στην ενέργεια, στην καινοτομία.  Ειδική αναφορά έκανε στην ενεργειακή πολιτική λέγοντας ότι ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ όταν αξιοποιηθούν πλήρως μπορούν να καλύψουν το ήμισυ των αναγκών της Ευρώπης για δεκαετίες.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το επόμενο 6μηνο είναι και το πιο κρίσιμο διάστημα στο οποίο και  θα φανεί ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και βγαίνει από την κρίση, περιέγραψε όμως και ένα τεταμένο πολιτικό σκηνικό καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως επιδιώκει την παραμονή της Ελλάδας στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η δημοσιονομική εξυγίανση, οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις είναι πεδία πολιτικών αντιπαραθέσεων .

"Δίνουμε πεισματώδη αγώνα με όσους θέλουν τη χώρα κολλημένη σε ένα παρελθόν,  τη μάχη την κερδίζει η Ελλάδα με τις θυσίες του λαού" τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως με μεγάλες θυσίες η χώρα έκανε μεγάλα βήματα. "Συζητάμε το στοίχημα της επόμενης μέρας. αφήνουμε άλλους να κοιτάνε πίσω, η χώρα θέλω να προχωρήσει μπροστά και τους θέλουμε όλους μαζί μας.  Σε αυτή την Ελλάδα τους θέλουμε όλους μαζί, αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να αφήσει την Ελλάδα κολλημένη στο χθες" τόνισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος και έκανε λόγο για μια συντεταγμένη μικρή επανάσταση η οποία θα γίνει και η οποία είναι αναγκαία.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια τονίζοντας πως ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν που είναι και πως πληρώνονται κάνοντας λόγο για κατεστημένα που πάντα αντιδρούν. "Κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια τα οποία απομυζούσαν" τόνισε , εκφράζοντας την απορία σε ποιά χώρα στον κόσμο υπάρχει μόνιμη απεργία στην υγεία και την παιδεία. "Πως θα προχωρήσει η χώρα όταν την κρατούν δέσμια σε στρεβλώσεις και ρυθμίσεις σοβιετικού τύπου;" αναρωτήθηκε ξεκαθαρίζοντας πως είναι αποφασισμένος να σπάσει τα δεσμά έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει η Ελλάδα φυσιολογική χώρα.

Φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως υπάρχουν ορισμένοι που ποντάρουν στην καταστροφή και προσπαθούν να ματαιώσουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.