X

Με το βλέμμα στο Eurogroup η κυβέρνηση

Να καλύψει και το τελευταίο προαπαιτούμενο ως τη Δευτέρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θέλει η κυβέρνηση.

Ant1news

Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup, ψηφίζεται το Σάββατο ο προϋπολογισμός του 2014 στη Βουλή.

Ως την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας η κυβέρνηση στοχεύει να έχει καλύψει και το τελευταίο προαπαιτούμενο, δηλαδή την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών, προκειμένου να εκταμιευτεί το υπολειπόμενο ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τη δανειακή δόση του Ιουλίου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πάντως, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής των βουλευτών της συγκυβέρνησης, για την ασκούμενη φορολογική πολιτική, απάντησε στις ενστάσεις ότι καθήκον του είναι να είναι αποτελεσματικός και όχι ευχάριστος.

Τον υπουργό Οικονομικών υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα σύγχρονο σάκο του μποξ.  

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα βρούμε με την τρόικα, γιατί έχουμε εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις για την εκταμίευση της δόσης», τονίζει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνένευξή του στη Realnews .