X

Απόφαση για σύσταση κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης

Στην απόφαση να συσταθεί κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης κατέληξε η κυβέρνηση μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Στο συμβούλιο αυτό, στο οποίο θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, συναρμόδιοι υπουργοί και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, έχει ως στόχο την καλύτερη συνεργασία όλων των φορέων για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σημερινή σύσκεψη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσους από το εξωτερικό επιδιώκουν την αποτυχία της χώρας, κάνοντας λόγο γα 5η φάλαγγα και ζητώντας από τους Έλληνες να είναι ενωμένοι και να διαψεύσουν αυτές τις φωνές.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε εκτενής συζήτηση για τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά με την τρόικα. Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, η ελληνική πλευρά απέστειλε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών μας τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό για την επόμενη τριετία.

Όσον αφορά στα θέματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την πιθανή εμπλοκή της προέδρου του ΤΧΣ κας Σακελλαρίου, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως δεν προβληματίζεται.

ΣΥΡΙΖΑ:" Η μόνη μάχη Σαμαρά και Βενιζέλου είναι για παραμονή στην εξουσία"

"Η μόνη μάχη που δίνουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι να μείνουν όσο μπορούν περισσότερο στην εξουσία παραδομένοι στους δανειστές και στηριζόμενοι στην εγχώρια διαπλοκή", σχολιάζει με ανακοίνωση του ο  ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

"Η  αντίστροφη μέτρηση όμως έχει ξεκινήσει και το δίδυμο που αλληλοκαλύπτεται για τα σκάνδαλα, τις μίζες και τη διαφθορά δεν θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στην καταστροφή", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζει ακόμη  ότι "η από κοινού πλέον κάλυψη στο πρόσωπο της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που κατηγορείται για την υπόθεση του ΤΤ, αποδεικνύει τη συγκάλυψη και τη συνενοχή των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα".