X

«Ώθηση στην επιχειρηματικότητα για νέες θέσεις εργασίας»

Αυθημερόν και ηλεκτρονικά η αδειοδότηση επιχειρήσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, όπου προβλέφθηκε ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το Β εξάμηνο του 2014.

Ant1news

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην παρουσίαση του νέου πλαισίου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στην ώθηση της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «προχωρούμε στην πάταξη της γραφειοκρατίας, στη διαφάνεια και στην απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, με σκοπό να δημιουργηθούν στη χώρα νέες θέσεις εργασίας και να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα».

«Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις εναρμονιζόμαστε όλοι για να έρθει η ανάπτυξη μέσω των επιχειρήσεων ώστε να αποκτήσουμε μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί σε ορισμένους μήνες να έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο και να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και ήδη τα υπουργεία ετοιμάζουν αυτό το δευτερογενές κανονιστικό πλαίσιο. «Η μείωση της ανεργίας δεν γίνεται με ευχές. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι βασική προϋπόθεση για αύξηση της απασχόλησης», είπε χαρακτηστικά.

«Εντός του έτους η έξοδος της χώρας στις αγορές»

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν λόγω των ευρωεκλογών αλλάζει και η οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική δεν θα αλλάξει και θα συνεχίσουμε έτσι για το καλό της χώρας.

Κ. Χατζηδάκης: Αλλάζουν άρδην ο τρόπος αδειοδότησης επιχειρήσεων

Σε ότι αφορά το νόμο πλαίσιο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι αλλάζει όχι μόνο η φιλοσοφία αλλά και η ουσία των αδειοδοτήσεων, αφού με μια απλή δήλωση θα μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, ο νόμος περιλαμβάνει τέσσερις τομείς:

  1. Σύστημα απλής αδειοδότησης ή υπεύθυνης δήλωσης
  2. Μετάθεση των ελέγχων στο στάδιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων
  3. Έλεγχος των επιχειρήσεων από πιστοποιημένους φορείς κατά τη διάρκεια λειτουργίας
  4. Κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ώστε η αδειοδότηση να ολοκληρώνεται ακόμη κι αυθημερόν