X

Σαμαράς: Όχημα ισχυρής ανάπτυξης το λιμάνι του Πειραιά

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Cosco λέγοντας καλημέρα στα κινέζικα. Μέσω του Πειραιά η ZTE θα μεταφέρει τα προϊόντα της σε δώδεκα χώρες.

Ant1news

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εγκαινιάστηκε και επισήμως, το διακομιστικό κέντρο της Κινέζικης εταιρείας τηλεπικοινωνιακού υλικού ZTE Hellas, στο λιμάνι του Πειραιά, στις εγκαταστάσεις της Cosco.

Μέσω του Πειραιά η ZTE θα μεταφέρει τα προϊόντα της σε δώδεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Η συμφωνία υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. και εκτός του Αντώνη Σάμαρα παρόντες ήταν ο κινέζος πρέσβης, οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης, ο Captain Ju Weiping, της COSCO ο  Zhou Jianfeng, αντιπροέδρος της ZTE κ.α.

Η συμφωνία υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. και εκτός του κ. Σάμαρα παρόντες ήταν ο κινέζος πρέσβης, οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης, ο Captain Ju Weiping, της COSCO ο κ. Zhou Jianfeng, αντιπροέδρος της ZTE κ.α.

«Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί όχημα ισχυρής ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα. Είναι πύλη εισόδου συνδεδεμένη με τις σιδηροδρομικές υποδομές, παγκόσμιος κόμβος μεταφορών. Τέτοιες ενέργειες, βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, δίνουν θέσεις εργασίας. Χαιρετίζουμε την συνεργασία δύο κολοσσών. Η ΖΤΕ εκμεταλλεύεται το πλαίσιο σταθερότητας που χτίζουμε στη χώρα μας. Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει 600 θέσεις παραγωγής, όταν το κέντρο επισκευών μετεξελιχθεί σε κέντρο συναρμολόγησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Cosco λέγοντας καλημέρα στα κινέζικα.