X

"Τρικυμία" στην κυβέρνηση για το γάλα

Τρικυμία έχει προκαλέσει στις τάξεις της κυβέρνησης η ρύθμιση για το γάλα, καθώς βουλευτές απειλούν να μην την ψηφίσουν.

Ant1news

"Πονοκέφαλο" προκαλεί στην κυβέρνηση το "αντάρτικο" βουλευτών με αφορμή τη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα, καθώς αυξάνονται οι βουλευτές  που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν τη ρύθμιση για το γάλα στη Βουλή.

Το... χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, που σκέφτεται  να υποβάλλει την παραίτησή του με αφορμή την επίμαχη ρύθμιση, ενώ και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος και δήλωσε ότι δεν θα την ψηφίσει.

Τη ρύθμιση για το γάλα απειλεί να καταψηφίσει και ο Θάνος Μωραϊτης του ΠΑΣΟΚ, αντίθετος εμφανίζεται και ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ενώ σήμερα ήρθε να προστεθεί ακόμη ένας βουλευτής που δηλώνει αντίθετος στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με τη ρύθμιση, σημειώνοντας ότι περιμένει ωστόσο την επίσημη ενημέρωση πριν γνωστοποιήσει την θέση του.

«Δε συμφωνώ με το γάλα "δύο ημερών". Αυτό είναι λάθος. Η επεξεργασία που γίνεται είναι ίδια με αυτή των πέντε ημερών. Είναι λάθος. Έχω εναλλακτική πρόταση, περιμένω να με καλέσουν. Διαφωνώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βλάχος. Ερωτηθείς αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι το θεωρεί αδιανόητο να τεθεί τέτοιο θέμα για τις μέρες διάρκειας του γάλακτος.

Το "αντάρτικο" των βουλευτών και το ενδεχόμενο να καταψηφίζουν την επιμαχη ρύθμιση, εντείνει όπως είναι φυσικό τον "πονοκέφαλο" της κυβέρνησης συνεργασίας, με δεδομένη την ισχνή πλειοψηφία της στη Βουλή. "Ανάσα" φαίνεται ότι θα δώσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές με τη στάση που θα κρατήσουν με τους Λοβέρδο και Αηδόνη να λένε ότι θα ψηφίσουν τη ρύθμιση για το γάλα.