X

Μεγαλώνει το «αντάρτικο» για το γάλα

Αναχώματα για να μην περάσει η ρύθμιση για το γάλα, στήνουν κυβερνητικοί βουλευτές, που απειλούν να καταψηφίσουν.

Ant1news

Γεμίζει η καρδάρα των αντιδράσεων για την συμφωνία κυβέρνησης- τρόικα για το φρέσκο γάλα στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές που αντιδρούν να διαμηνύουν ότι δεν θα περάσει η ρύθμιση από τη Βουλή.

Στους βουλευτές που προαναγγέλλουν ότι δεν θα ψηφίσουν την ρύθμιση όταν αυτή έρθει στη Βουλή, ήρθε να προστεθεί και ο Νίκος Σηφουνάκης που συνομιλώντας με δημοσιογράφους, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, έλεγε ότι «αυτό δεν θα περάσει» και ότι ο ίδιος δεν θα ψηφίσει. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε ότι η συμφωνία καταστρέφει τις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες και στρώνει το δρόμο για την επικράτηση των ξένων μεγάλων βιομηχανιών.

Το κλίμα που επικρατεί αποτυπώνει και η στάση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου -που διαρρέει ότι θα παραιτηθεί από την θέση του εάν η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω- ο οποίος πέρασε χωρίς να σταθεί στο πηγαδάκι του Θανάση Σκορδά με τους δημοσιογράφους που συζητούσαν για το ζήτημα αυτό. Αυτή την ώρα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έχει συνάντηση με τον Τάκη Μπαλτάκο για το θέμα.

Πάντως, ο Θανάσης Σκορδάς αρνήθηκε την κριτική που γίνεται περί καταστροφής των τοπικών γαλακτοβιομηχανιών, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί η σήμανση χαμηλής και υψηλής παστερίωσης και ότι οι γαλακτοβιομηχανίες να πρέπει να προσδιορίζουν το χρόνο παραγωγής και διάρκειας του γάλακτος. Δεν διευκρίνισε όμως, πότε και με ποιον τρόπο (εάν δηλαδή, θα έρθει ως ένα άρθρο ή όχι) το νομοσχέδιο στη Βουλή.