X

«Παζάρι» για να μη χυθεί η… καρδάρα με το γάλα

Κρίσιμο τεστ για την κυβερνητική συνοχή θα αποτελέσει η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Ant1news

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιορίσει τυχόν διαρροές ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, καθώς αρκετοί είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις ή τις επιφυλάξεις τους σε επίμαχες διατάξεις.

Εντός του πλαισίου της συμφωνίας με την τρόικα και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, αναζητούνται επιμέρους βελτιώσεις που θα καταστήσουν ανεκτή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τους διαφωνούντες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης (Χαρακόπουλος, Τζαμτζής, Βλάχος, Κοντός, Στύλιος, Καράμπελας από τη Νέα Δημοκρατία και Κασσής, Μωραΐτης, Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ), ενώ αρνητικοί εμφανίζονται και οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.

Ο Γιώργος Βλάχος της ΝΔ, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Πρωινό ΑΝΤ1 επανέλαβε τις επιφυλάξεις του για τη ρύθμιση για το γάλα. Περιμένουμε να κατατεθεί το νομοσχέδιο, να δούμε τι θα έχει κι εκεί ο κάθε συνάδελφος θα πράξει όπως νομίζει, είπε ο κ. Βλάχος.

Η Φεβρωνία Πατριανάκου της ΝΔ από την πλευρά της, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο σημείωσε πως έχει πολλά σημεία που δεν γνωρίζουμε πως θα έρθουν ακόμη, όπως η ρύθμιση για το γάλα, ωστόσο επεσήμανε ότι σε κάθε συμφωνία υπάρχουν αρνητικά και θετικά, σημειώνοντας ότι το σύνολο της συμφωνίας είναι θετικό.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δεν έχει αποκλείσει την προώθηση αλλαγών, αρκεί αυτές να μην αλλοιώνουν τη φιλοσοφία των ρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα, επιχείρησε χθες να ρίξει τους τόνους εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν θα στηρίξουν τελικά τις ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα ή το αργότερο αύριο, Παρασκευή, και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

Ο Θάνος Μωραΐτης  από το ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε «ξεφτίλα» τον τρόπο που ακούγεται ότι θα έρθει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο, με τρία άρθρα και κατεπείγον. «Είναι λυπηρό για άλλη μια φορά να εξευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Κρίμα που μέσα σε τρία άρθρα θα έρθουν τόσα πράγματα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι κάθε βουλευτής έχει ευθύνη να πει ένα όχι σε όλα αυτά.