X

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο τραπέζι Σαμαρά-Βενιζέλου

Τις προτεραιότητες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και τις διαφοροποιήσεις συζήτησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ant1news



«Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι να δείξουμε στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ότι πράγματι αλλάξαμε σελίδα και ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία λίγο πριν την οριστική έξοδο από την κρίση και μνημόνιο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Τώρα οι προτεραιότητες είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, η εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής προστασίας, η οριστικοποίηση της κατανομής του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και η κινητοποίηση των τραπεζών προκειμένου να στηρίξουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική πράξη που πιστοποιεί και επισημοποιεί το επίτευγμα του Ελληνικού λαού.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις από τις χθεσινές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή. «Ζήτημα βουλευτικών εκλογών φυσικά δεν τίθεται», διεμύνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη και ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση να μη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Όσον αφορά στην καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες από τον Γιώργο Παπανδρέου επανέλαβε ότι όλοι κρινόμαστε, παραπέμποντας στη χθεσινή δήλωσή του, ενώ σε ερώτηση για το εάν δεν προχώρησε σε διαγραφές για να μην μειωθεί ο αριθμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, επισήμανε ότι δεν είναι το κριτήριο του τα διοικητικά μέτρα. «Θα μου επιτρέψετε, δε, να πω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία για το αυριανό Ecofin και Eurogroup. «Θα υπάρξει μια ωραία ευκαιρία να συζητηθούν οι αλλαγές που έχουν γίνει και το νέο σημείο στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική οικονομία λίγο πριν την επάνοδο στις αγορές, που θα είναι προστατευμένη και σταδιακή και θα επιβεβαιώνει την αλλαγή της κατάστασης και φυσικά λίγο πριν από την έξοδο από το μνημόνιο, που πολλοί τώρα το έχουν αγαπήσει, γιατί χωρίς το μνημόνιο δεν υπάρχουν πολιτικά», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στρέφοντας τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και το πρωί και συζήτησαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών από αύριο στις Βρυξέλλες.