X

«Βροχή» θετικών μηνυμάτων για την Ελλάδα

Μια ισχυρότερη Ελλάδα αναδύεται από την κρίση, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ομοβροντία θετικών μηνυμάτων για τη χώρα μας.

Ant1news

Εύσημα δέχθηκε χθες η Ελλάδα για τις προσπάθειες που κατέβαλε στα χρόνια της κρίσης για να βελτιώσει τα μακροοικονομικά της μεγέθη, ενώ πήρε και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 8,3 δισ. ευρώ, σε τρεις δόσεις και με διαρθρωτικά ορόσημα. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ταχύτατη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, γεγονός που προκάλεσε «βροχή» θετικών σχολίων για τη χώρα μας. 

Τον τόνο της αισιοδοξίας έδωσε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος τόνισε ότι μία νέα, καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα αναδύεται από την κρίση, απευθυνόμενος στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια δείπνου που τους παρέθεσε στο Μουσείο της Ακρόπολης, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωσή γίνεται επίσης καλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ. Η οικονομία μας τώρα παίρνει μπροστά δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Η κοινωνία διατήρησε τη συνοχή της, η δημοκρατία μας άντεξε όλες τις πιέσεις. Αντεπεξήλθαμε και προχωρούμε. Κερδίζουμε αυτή τη μάχη! Έχουμε νικήσει το χειρότερο κομμάτι του εαυτού μας. Ανοίξαμε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον μας, για το κοινό μας μέλλον...» 

Για ανάκαμψη της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε ότι θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα και «θα αποφασίσουμε, αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας όμως, ότι κανένας στη Γερμανία ούτε ο υπουργός Οικονομικών δεν ευθύνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα. 

Εύσημα όμως απένειμε και ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, από το Ζάππειο. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες (Μάιο – Ιούνιο), η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με την έκδοση ομολόγων διάρκειας 3-5 ετών. Ο κ. Στουρνάρας διέψευσε δημοσιεύματα ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, συζητήθηκε ή εγκρίθηκε στο Eurogroup, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για έκδοση τριετών ή πενταετών ομολόγων αξίας 4- 5 δισ. ευρώ εφέτος.