X

Η παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας που έκανε ο Σαμαράς στην Μέρκελ

Με μία εκτενή παρουσίαση έδειξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας στην Άγκελα Μέρκελ.

Ant1news

Όλα τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, που επιβεβαιώνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε σε μία ειδική παρουσίαση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αποδεικνύουν την βελτίωση που παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες όλα τα βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, η Ελλάδα είναι πρώτη στις χώρες του ΟΟΣΑ στον βαθμό ανταπόκρισης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε πέρυσι ήταν από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός επισήμανε στην Άγκελα Μέρκελ πως η Ελλάδα θα έχει σταθερά υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα από τώρα έως και το 2019.

Σε ότι αφορά τον πληθωρισμό, αναφέρεται η αποκλιμάκωσή του, ενώ επισημαίνεται και η πρόοδος στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Στο φλέγον ζήτημα της ανεργίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μικρή αλλά σταθερή αποκλιμάκωση του προβλήματος, που όμως παραμένει σοβαρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ