X

Κεδίκογλου: Όσοι καθηγητές δεν πάνε στα σχολεία θα διωχθούν πειθαρχικά!

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Προεδρικό Διάταγμα λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ant1news

Επίθεση στην ΟΛΜΕ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου όσον αφορά στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας στα σχολεία, ενώ κρατά σκληρή στάση με τους καθηγητές που δεν θα πάνε αύριο Τετάρτη για μάθημα.

Από πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν όσοι καθηγητές δεν παρουσιαστούν αύριο στα σχολεία, δήλωσε υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Star, αναφερόμενος σε όσους θα λείψουν αδικαιολόγητα από την εργασία τους.

Ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι υπάρχει ένα Προεδρικό Διάταγμα από το Νοέμβριο, που λέει ότι, όσες ημέρες καταλήψεων γίνουν, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα και, αν χρειαστεί, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Για τις καταλήψεις ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις. Ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση».

Ο Συμέων Κεδίκογλου επιτέθηκε και στον Πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη με αφορμή τις τρίωρες στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για τις 23, 24 και 25 Απριλίου.

«Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.