X

Σε επιφυλακή η κρατική μηχανή

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο βόρειο Αιγαίο.

Ant1news

Συνεχής είναι η επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους αρμόδιους υπουργούς, για την κατάσταση που επικρατεί σε Λήμνο και Σαμοθράκη μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή του βορείου Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, προκειμένου να είναι ενήμερος για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή.

Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, σε Λήμνο και Σαμοθράκη μεταβαίνουν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, όπως και ειδικά κλιμάκια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αισθητή η ισχυρή σεισμική δόνηση στο Βόρειο Αιγαίο, ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή μαζί του ενημερώνοντάς τον συνεχώς για την κατάσταση που επικρατεί. 

Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος βρισκόταν από νωρίς στο γραφείο του λόγω της προετοιμασίας των εκλογών, έθεσε σε άμεση ετοιμότητα τις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους Λήμνου και Σαμοθράκης.  

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε από τον βουλευτή Λέσβου και Λήμνου Νίκο Σηφουνάκη, που είχε έρθει σε επαφή με όλους τους τοπικούς παράγοντες,  για την κατάσταση στη Λήμνο και τη Λέσβο  μετά το σημερινό  σεισμό. Ο κ. Βενιζέλος, υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοίδη για την ετοιμότητα των αρμοδίων υπηρεσιών και την παρουσία τους επιτόπου. Ήδη κλιμάκια μηχανικών, σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Χρυσοχοίδη, διενεργούν αυτοψία στα σχολικά κτήρια στα οποία θα διεξαχθούν αύριο οι εκλογές .

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου τέθηκε σε ετοιμότητα ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια σε Σαμοθράκη και Λήμνο, εφ' όσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, μετά τον σεισμό 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε σχετικές οδηγίες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και στη συνέχεια επικοινώνησε με τους δημάρχους Λήμνου και Σαμοθράκης προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.