X

Κλιμάκιο μηχανικών στη Λήμνο για αυτοψίες σε κτίρια

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη Λήμνο μετέβη ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ant1news

Δεκαπενταμελές κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΑΣΠ και του ΟΣΚ, μεταβαίνει στη Λήμνο για τις επείγουσες αυτοψίες σχολικών μονάδων, αλλά και των δημόσιων και ιδιωτικών κτισμάτων.

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι μηχανικοί θα συνεργαστούν με τους τοπικούς συναδέλφους τους, που ήδη έχουν αρχίσει τις αυτοψίες.

Εν τω μεταξύ, στη Λήμνο βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Σε δηλώσεις του επεσήμανε πως ήταν ένας ισχυρός σεισμός, ο οποίος προκάλεσε ελάχιστες ζημιές. Παράλληλα, ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο καταρρεύσεις κτηρίων, διευκρινίζοντας όμως ότι πρόκειται για εγκαταλελειμμένα κτήρια. Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη σημειώθηκαν μικρές ζημιές σε 13 ακίνητα, τα δύο από τα οποία ανήκουν στην εκκλησία.

Ο Γιάννης Μιχελάκης είπε δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στις υποδομές του νησιού και στο οδικό δίκτυο, ενώ μικρά προβλήματα σημειώθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, όπου η ηλεκτροδότηση διακόπηκε και αποκαταστάθηκε άμεσα, καθώς επίσης και στο αεροδρόμιο, όπου κατέρρευσε η ψευδοροφή και τραυματίστηκε ελαφρά μια Αγγλίδα τουρίστρια.