X

Με το βλέμμα στον ανασχηματισμό

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε τις διευκρινήσεις της γερμανικής πλευράς σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε η κυβέρνηση, που ετοιμάζεται για ανασχηματισμό.

Ant1news

Ικανοποίηση επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την αναδίπλωση της πλευράς Σόιμπλε, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του. Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ούτε και θέμα νέου πακέτου βοήθειας σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός, που συναντήθηκε σήμερα με τους νεοεκλεγέντες Ευρωβουλευτές,  στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στα μέτρα για την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και στον ανασχηματισμό, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Πρόσωπο κλειδί στον ανασχηματισμό, είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που σήμερα συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και συζήτησαν για τις επόμενες δόσεις που θα λάβει η χώρα μας από το ΔΝΤ μετά και την έκθεση της τρόικας. 

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να «κλειδώσει» εντός της εβδομάδας ή το αργότερο έως την επομένη του Αγίου Πνεύματος, γι αυτό και συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ώστε να διαμορφωθεί. 

Στόχος του πρωθυπουργού είναι η καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης αλλα και η ενδυνάμωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της κυβέρνησης, ενώ από ο  Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να μπει στην κυβέρνηση και εκπρόσωπος της «κεντροαριστεράς».