X

Όλα τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Άντζελα Γκερέκου, Σοφία Βούλτεψη μεταξύ των νέων προσώπων που συνθέτουν την κυβέρνηση.

Ant1news

Πολλά είναι τα νέα πρόσωπα που συνθέτουν την κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα, το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε η Σοφία Βούλτεψη η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το πρόσωπο που όλοι περίμεναν ήταν αυτό που θα αντικαθιστούσε τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Τελικά, όπως ανακοινώθηκε νέος  «τσάρος» της Οικονομίας είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ριζικές ήταν οι αλλαγές προσώπων στο υπουργείο Εσωτερικών καθώς νέος υπουργός είναι πλέον ο Αργύρης Ντινόπουλος στην θέση του Γιάννη Μιχελάκη, ενώ νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είναι ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και υφυπουργός ο Γιώργος Ντόλιος.  

Νέο πρόσωπο που συμμετέχει στην κυβέρνηση είναι ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ο οποίος είναι ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην θέση του Αθανάσιου Δαβάκη.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι μέλη της νέας κυβέρνησης και μάλιστα ως υφυπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με υπουργό τον Νίκο Δένδια, ο οποίος αντικατέστησε τον Κωστή Χατζηδάκη.

Έκπληξη προκάλεσε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος είναι ο νέος υπουργός Παιδείας  με υφυπουργούς δύο επίσης νέα πρόσωπα του κυρίους Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο και Κώστα Κουκοδήμο.

Την σκυτάλη από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στο υπουργείο Πολιτισμού παίρνει ο Κωνσταντίνος Τασούλας με υφυπουργό την Άντζελα Γκερέκου. Και οι δύο αποτελούν νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα.

O Γιάννης Πλακιωτάκης μπαίνει στη νέα κυβέρνηση ως υφυπουργός Εργασίας με την ηγεσία του υπουργείου πάντως να παραμένει ίδια.  

Ο Μάκης Βορίδης είναι ο νέος υπουργός Υγείας στην θέση του Άδωνι Γεωργιάδη με την Κατερίνα Παπακώστα να παίρνει την θέση της υφυπουργού.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός του ίδιου υπουργείου ο οποίος είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Πρόσωπο έκπληξη αποτελεί σίγουρα ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος αναλαμβάνει τα ινία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, ο Γιώργος Ορφανός  αποτελεί νέο πρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα αναλαμβάνοντας το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.