X

Παράταση για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ μετά την κόντρα

Μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπάλληλων των πανεπιστημίων.

Ant1news



Ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου, αποφάσισε να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε να εξευρεθεί λύση για το θέμα, μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, λίγες μόλις ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε τελικά να κατατεθεί σήμερα τροπολογία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία θα δίνεται μικρή παράταση στη διαθεσιμότητα των 341 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης.

Ο κ. Λοβέρδος ζητούσε να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα, σε αντίθεση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ζητούσε να διατεθούν 500-550 θέσεις, κάτι που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση.