X

Διαδοχικές επαφές Σαμαρά με υπουργούς

Τις επαφές του με υπουργούς συνέχισε ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει οδηγίες για τις προτεραιότητες και να στείλει μήνυμα για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Ant1news



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που ανέλαβε χθες και… ρόλο πυροσβέστη στην κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ανδρέα Λοβέρδου, ξεκίνησε ήδη από την Πέμπτη σειρά επαφών με τους υπουργούς της κυβέρνησης, ζητώντας να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα, να τρέξουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη.

Ο υπουργός Πολιτισμού εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αγαπάει και ενδιαφέρεται πολύ για τον πολιτισμό. Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει σημαντικά, θετικά βήματα, ανέφερε ο κ. Τασούλας και δήλωσε, επ΄αυτού, ότι τα μουσεία ειναι ανοικτά από το πρωί εώς το βράδυ και ότι γίνονται δραστηριότητες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Από πλευράς του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σημείωσε ότι δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές σε όλους για τα θέματα του υπουργείου. «Περιμένω τις αρμοδιότητές μου από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Πάμε τώρα στο υπουργείο για δουλειά», τόνισε σχετικά.



Ακολούθως ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά την έξοδό του από το Μαξίμου ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας, από το ευρύ φάσμα των αρμοδιοτήτων του, έχει να παίξει και να διαδραματίσει, όπως και στο παρελθόν, έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική συνοχή.

«Έχουμε κάνει παρά πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άφησαν εποχή και άλλαξαν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας. Άλλα δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο. Προκλήσεις, που πρέπει να λύσουμε», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Σε ερώτηση για τη χθεσινή απόφαση για ομαδικές απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία, απάντησε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά», ενώ σημείωσε ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν και τεκμηριωμένη.

Τελευταίος από το Μέγαρο Μαξίμου εξήλθε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, τονίζοντας ότι τέθηκαν οι προτεραιότητες. «Συναντηθήκαμε, κουβεντιάσαμε, θέσαμε τις βασικές προτεραιότητες για το άμεσο προσεχές διάστημα. Η κυβερνηση θεωρεί τον αγροτικό τομέα ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Θέσαμε ως βασικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ ώστε η νέα χρονιά να μας βρει προετοιμασμένους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις γιατί η νέα ΚΑΠ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο αγροτικής πολιτικής», δήλωσε σχετικά ο κ. Καρασμάνης.




Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

Εκτός από την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ο Αντώνης Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, χθες, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Κουβέιτ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει επαφές και με τον πρωθυπουργό της Κίνας, που έρχεται στην Αθήνα.