X

Πρόσκληση Σαμαρά σε ξένους και Έλληνες επενδυτές

Στο θετικό επενδυτικό περιβάλλον αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της συνάντησης του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με επιχειρηματίες.

Ant1news



Του Δημήτρη Κοτταρίδη

«Η Ελλάδα υλοποιεί ένα σημαντικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο προσφέρει σημαντικές δυνατότητες σε ξένους και Έλληνες επενδυτές», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας την συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ilham Heydar Oglu Aliyev με επιχειρηματίες.

« Με τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σταθερά εφαρμόζουμε και τη μεγαλύτερη διευθέτηση του χρέους που έχει γίνει ποτέ στη μοντέρνα οικονομική ιστορία για χώρα, έχουμε δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον για επιχειρήσεις», δήλωσε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέραν αυτών της ενέργειας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια επισημαίνοντας πως μπορεί να υπάρξει μια πολυδιάστατη οικονομική συνεργασία με έμφαση και στη εμπόριο, τον τουρισμό, την αγορά ακινήτων κλπ.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία που υπάρχει στους τομείς της ενέργειας φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή του αγωγού ΤΑΠ αλλά και την απόκτηση της ΔΕΣΦΑ από την εταιρία SOCAR. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία είναι η απόδειξη πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενεργειακή ασφάλεια και στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της κατασκευής ενός κάθετου διαδρόμου όπως επίσης και διασυνδέσεων, που θα προσφέρουν στα Βαλκάνια και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με φυσικό αέριο που θα έρχεται από το Νότο στο Βορά.  Η Ελλάδα σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα μπορεί να είναι το σημείο αφετηρίας αυτού του δρόμου που θα τροφοδοτείται από τον ΤΑΠ όπως και από άλλες πηγές που είτε υπάρχουν είτε θα προκύψουν από την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε κατ ιδίαν σήμερα με τον Αζέρο Πρόεδρο με κύριο θέμα συζήτησης τα ενεργειακά, ενώ ακολούθησε γεύμα εργασίας των δυο ηγετών και των συνεργατών τους. Νωρίτερα, ο Ιλχάμ Αλίεφ είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί την Τρίτη στην Πορτογαλία και θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση του ΕΛΚ, ενώ θα έχει σειρά επαφών με ηγέτες και αξιωματούχους της ΕΕ στο περιθώριο της εκδήλωσης.