X

Τετ α τετ Σαμαρά-Σόιμπλε στην Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία θα βρεθεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, για εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στα πλαίσια της οποίας θα έχει σειρά συναντήσεων.

Ant1news

Στη Λισσαβόνα θα βρίσκεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με αντικείμενο την «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2014-2019».

Στην ομιλία του θα υπογραμμίσει τις προτάσεις για τις πολιτικές ανάπτυξης που θα πρέπει να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να βγει οριστικά από την κρίση και οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για τη νέα γενιά.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στις εξελίξεις στην Ελλάδα, τονίζοντας τη μείωση του βιοτικού επιπέδου που έφεραν τα έξι χρόνια κρίσης στη χώρα, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουμε ήδη μπει σε τροχιά ανάκαμψης, ενώ το 2014 θα κλείσει με θετικό ρυθμό ανάπτυξης, έστω και μικρό.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ.Σαμαράς θα έχει σειρά συναντήσεων, με κυριότερη αυτήν με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε. Στο γεύμα θα γίνει η πρώτη συνάντησή τους μετά τις Ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο την πορεία του ελληνικού προγράμματος, όσο και τις προόδους που έχουν σημειωθεί σε αρκετούς τομείς.

Όσο αφορά στις υπόλοιπες συναντήσεις του πρωθυπουργού, στο γεύμα με τον κ. Σόιμπλε θα μετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ.

Στο παραθαλάσσιο θέρετρο που πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν.

Το απόγευμα ο κ.Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.