X

Τι συζήτησαν Σαμαράς - Σόιμπλε στο γεύμα εργασίας

Ολοκληρώθηκε στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας, το γεύμα των επισήμων της ΕΕ.

Ant1news

Στο γεύμα, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά την διάρκεια του γεύματος συζήτησαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές που ανοίγονται το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν και το θέμα του χρέους, ζήτημα, που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, και επίσημα και στην κυβέρνηση θεωρούν πως θα έχει θετική εξέλιξη.

Ο κ. Σόιμπλε ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερώς για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και πλέον η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την χάραξη μιας πολιτικής με έμφαση στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει απόκλιση από τους στόχους.

Αργότερα, ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.