X

«Όχι» στον «μεγάλο συνασπισμό» λέει τώρα ο Αβραμόπουλος

Η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα επιβάλλουν συναινετική προσέγγιση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξηγεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ant1news

Την ανάγκη να επιτευχθεί συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι εννοούσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με νέες του δηλώσεις στο ΑΠΕ.

«Εγώ δεν αναφέρθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ρωτήθηκα. Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα και για τώρα, δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Ωστόσο η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, όπως τόνισα και στη συνέντευξή μου, επιβάλλουν συναινετική προσέγγιση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της και να βγει από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Νωρίτερα, ο κ. Αβραμόπουλος μετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για θέματα μετανάστευσης.  Με αφορμή τις ερμηνείες που δόθηκαν σε κυριακάτικη συνέντευξή του ανέφερε πως: «Η απάντησή μου αφορούσε στο απώτερο μέλλον. Με τα σημερινά δεδομένα, η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Το ξεκαθάρισα χθες και το έχω πει και σε παλαιότερη συνέντευξή μου.  Στο ενδεχόμενο, όπως μου τέθηκε, δηλαδή τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, προσφύγουμε σε εκλογές και δεν προκύψει αυτοδυναμία, απάντησα το αυτονόητο. Ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί συναίνεση από όλα τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος».

Εξηγήσεις έδωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη αναφέροντας πως  στην δική της συνέντευξη στο ΑΠΕ αναφέρεται στο τι συμβαίνει στο εξωτερικό και δεν μιλά για συνεργασίες στην Ελλάδα αποκλείοντας το ενδεχόμενο κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού , στα πρότυπα δηλαδή της συνεργασίας χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών που έχει γίνει στη Γερμανία.