X

Μοιράζονται τα φύλλα πορείας στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ.

Ant1news

Στη ΓΑΔΑ παραδόθηκαν από το πρωί τα φύλλα πορείας των απεργών της ΓΕΝΟΠ, τα οποία μοιράστηκαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, για να παραδοθούν στους εργαζομένους. Η επίταξη έχει αποφασιστεί από χθες, με την έκδοση σχετικού ΦΕΚ και με τα παραπάνω δεδομένα έχει προγραμματιστεί για σήμερα εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου της ΔΕΗ, ώστε να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεών του.

Τα φύλλα πορείας στις περισσότερες περιοχές έχουν φτάσει στα αστυνομικά  τμήματα και έχει ήδη ξεκινήσει η επίδοσή τους στους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Στην Μεγαλόπολη τα έχουν παραλάβει οι περισσότεροι, ενώ και στην Κρήτη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επίδοσής τους στους εργαζόμενους.

Στη Δυτική Μακεδονία οι εργαζόμενοι της επιστρέφουν στα πόστα τους, μετά την επίδοση των ατομικών φύλλων επίταξης.

Μόνο έξω από τον ΑΗΣ Καρδιάς διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σύμφωνα με πρόεδρο του Σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργο Αδαμίδη,υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουν να σταματήσουν τους εργαζόμενους που έχουν επιταχθεί να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

«Κάτι τέτοιο όμως είναι παράνομο και οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν»« ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Αδαμίδης διευκρινίζοντας ότι αναμένεται σταδιακά η πλήρη λειτουργία όλων των μονάδων.

 Δείτε το φύλλο επίταξης

Η απεργία των εργαζομένων σε  ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ έχει ήδη κριθεί παράνομη και καταχρηστική, με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι 14 μονάδες που βρίσκονται εκτός λειτουργίας δεν αναμένεται να λειτουργήσουν άμεσα.

«Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί», σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το σωματείο εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο, δεν υιοθέτησαν την πρόταση του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, ο οποίος προκάλεσε τον πρωθυπουργό να «τον απολύσει» αφού «θα σκίσει το δικό του φύλλο πορείας».

Με αφορμή τη στάση των απεργών απέναντι στην επίδοση των φύλλων πορείας, ωστόσο, προκλήθηκαν μικρής έντασης επεισόδια, το απόγευμα του Σαββάτου, έξω από την πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανακοινώνοντας την επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ, δήλωσε ότι «στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει». Η Σοφία Βούλτεψη τόνισε ότι όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

«Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», ανέφερε η κ. Βούλτεψη.