X

Φόροι, έκτακτη εισφορά και "μικρή ΔΕΗ" στο τραπέζι των συζητήσεων στο Μαξίμου

Με μικρή καθυστέρηση ξεκίνησε η σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ant1news

Στο Μέγαρου Μαξίμου έφτασαν λίγο μετά τις 12:00 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Με το θέμα της χθεσινής συνάντησης του Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα και την άρνησή της για φοροελαφρύνσεις στο επίκεντρο των μεταξύ τους συζητήσεων, αλλά και τη μείωση των φόρων στην οποία θα επιμένει ο πρωθυπουργός, στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα της διατήρησης της έκτακτης εισφοράς.΄

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας είχαν νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, στην οποία συζητήθηκαν τα εργασιακά.

Από τη συζήτηση των ανδρών της κυβέρνησης δε θα λείψει και το θέμα της αίτησης για δημοψήφισμα, σχετικά με τη "μικρή ΔΕΗ" που κατέθεσε η αντιπολίτευση και απορρίφθηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του Α Θερινού Τμήματος της Βουλής, την ώρα που ξεκινούσε η συνάντηση στο πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Στην σύσκεψη έδωσε το "παρών" και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι εξέφρασε την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων. «Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».