X

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τα ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη.

Ant1news



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα, με βασικό θέμα στην ατζέντά τους τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τα κρίσιμα θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

Τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος συναντήθηκε εκ νέου νωρίτερα με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στο επίκεντρο του νέου ραντεβού με την τρόικα βρέθηκαν οι αποκρατικοποιήσεις.

Πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου αποχώρησε περίπου στις 21:00 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο πρωθυπουργός συνέχισε τη συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών μέχρι τις 22:00 το βράδυ.

Σε κουβέντα με δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει μόνο το θέμα των φορολοελαφρύνσεων, αλλά συνολικό σχέδιο που θα καταθέσει».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για την Εταιρεία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση υπογράμμισε ότι ο κ. Χαρδούβελης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και εκείνον για τις αποκρατικοποιήσεις και για τον προϋπολογισμό, ενώ όπως είπε «ποτέ η πολιτική διαπραγμάτευση δεν είναι καθ’ υπέρβαση των τεχνικών δεδομένων» και κάθε πολιτική διαπραγμάτευση βοηθά ώστε να γίνει σωστά και όχι μυωπικά μία αξιολόγηση.

Το πρωί είχε προηγηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατα την οποία συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές.