X

«Σπρώχνει» τους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα ο Σι Τζινπίνγκ

Άκρως θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση τις επαφές του πρωθυπουργού με τον Κινέζο πρόεδρο, θεωρώντας ότι θα ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα.

Ant1news



Η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, τόσο στον τομέα των επενδύσεων όσο και του τουρισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε κατά την σύντομη χθεσινή επίσκεψή του στη Ρόδο, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Κατά τις επαφές του πρωθυπουργού και του Κάρολου Παπούλια με τον Κινέζο πρόεδρο επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της ελληνικής και της κινεζικής πλευράς να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους σε όλα τα επίπεδα, με τον Σι Τζινπίνγκ, μάλιστα, να δηλώνει έτοιμος να γίνει εθελοντής προκειμένου να δώσει περαιτέρω ώθηση στο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας από την Κίνα.

«Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη σχέση της με την Ελλάδα. Θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες, μαζί με την ελληνική πλευρά να ανοίξουμε τη νέα εποχή για τις διμερείς μας σχέσεις, όσον αφορά τις συνολικές στρατηγικές εταιρικές σχέσεις Κίνας- Ελλάδας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κινέζος πρόεδρος, που ξεναγήθηκε στο Κάστρο των Ιπποτών από τον πρωθυπουργό. Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Οι δηλώσεις αυτές και το σύντομο ταξίδι του Κινέζου προέδρου στη Ρόδο αποτιμώνται ιδιαίτερα θετικά από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η προβολή της επίσκεψής του στην Κίνα, θα προωθήσει σημαντικά τον ελληνικό τουρισμό στην ασιατική χώρα.