X

Συνάντηση Σαμαρά με την επίτροπο Μάλμστρομ

Η Σεσίλια Μάλμστρομ αρμόδια Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ant1news

Συνάντηση με την αρμόδια επίτροπο για την μετανάστευση Σεσίλια Μάλμστρομ θα έχει στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία και των συναρμόδιων υπουργών.

Εν τω μεταξύ, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδεύοντας την Σεσίλια Μάλμστρομ μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια επισκέφτηκαν το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας και βρίσκεται στη Μόρια της Λέσβου.

Ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «η συνεχής αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε. Δημιουργεί ιδιαίτερη πίεση στις δομές μας, αλλά και στις υπηρεσίες των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε ότι μόνο στη Λέσβο, τον Ιούνιο του 2014 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2013, τριπλασιάστηκε ο αριθμός των μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα και συνελήφθησαν από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές και συμπλήρωσε: «Σε απόλυτα μεγέθη, γιατί αναφερόμαστε σε ανθρώπινες ζωές, τον Ιούνιο του 2014, 1.198 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία. Τον Ιούνιο του 2013 είχαν συλληφθεί 496 παράνομοι μετανάστες».