X

Τετ α Τετ Σαμαρά – Βενιζέλου με το βλέμμα στις... αξιολογήσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, εν μέσω έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Ant1news

Οι  κόντρες των τελευταίων ημερών που προκλήθηκαν από το θέμα της αξιολόγησης, αλλά και η παρεμπόδιση νέων φέρεται πως θα απασχολήσουν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κυβερνητικές πηγές δεν αποκαλύπτουν το περιεχόμενο του τετ α τετ των κυβερνητικών εταίρων, ωστόσο είναι έντονες οι αψιμαχίες τόσο από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, όσο και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση με την οποία θεσπίζεται αρνητική βαθμολογία τουλάχιστον του 15% των αξιολογούμενων υπαλλήλων σε κάθε μονάδα του Δημοσίου και να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο σύστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης, από τη δική του πλευρά εμμένει στην εφαρμογή του νόμου, η οποία υπενθυμίζει ότι ψηφίστηκε και από τα δύο κόμματα πριν από μερικούς μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα επιχειρήσουν να βρουν, όπως όλα δείχνουν, τη «χρυσή τομή» και να αποφύγουν μία πολιτική κρίση που κανένας δεν επιθυμεί αυτήν τη στιγμή.