X

Η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της συνάντησης Αθανασίου-Ράιχενμπαχ

Μεθόδους που θα συνδράμουν στην προσπάθεια για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης συζήτησαν Χαράλαμπος Αθανασίου και Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ant1news

Η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την «Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα», κυρίως για την υποστήριξη των έργων και εφαρμογών ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, ήταν το κεντρικό θέμα της επίσκεψης του Χορστ Ράιχενμπαχ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου.

Παρόντες στη συνάντηση με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλος, ο προϊστάμενος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  Πάνος Καρβούνης και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι μέθοδοι μεταφοράς διεθνούς τεχνογνωσίας από επιτυχημένα παραδείγματα εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε τομείς όπως ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, στατιστική παρακολούθηση, εναλλακτικοί μέθοδοι επίλυσης διαφορών, που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του υπουργείου για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωσης των δικαστικών υποδομών.

Όπως αναφέρθηκε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ράιχενμπαχ δεν έκρυψε  την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου να καταρτίσει και να εφαρμόσει «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση».