X

Συναντήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου με Λοβέρδο και Μητσοτάκη για την Παιδεία

Το θέμα της διαθεσιμότητας των υπάλληλων ΑΕΙ και ΤΕΙ που έχει ήδη προκαλέσει κόντρα μεταξύ των δύο υπουργών θα αποτελέσει τον κοινό τόπο των διαδοχικών τους συναντήσεων με τον πρωθυπουργό, το πρωί της Παρασκευής.

Ant1news

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, υπό την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Σταϊκούρα. Στη συνάντηση που θα γίνει στις 10:30, το κύριο θέμα είναι τα οικονομικά των πανεπιστημίων και των ΑΕΙ. Ήδη τα Ιδρύματα έχουν υποστεί περικοπές της τάξης του 12 με 18%, τη στιγμή που στα ερευνητικά κέντρα είναι πολύ υψηλότερες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου θα βρεθούν στο Μαξίμου στις 12:00, για να συζητήσουν τα θέματα που εκκρεμούν στο υπουργείο τους με την ηγεσία της κυβέρνησης. Ένα από αυτά, οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα έχει ήδη γίνει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου και Διοικητικής Μεταρρύθμσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.