X

Σύσκεψη για το «παζάρι» με την τρόικα

Τις «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής πλευράς στο σκληρό «παζάρι» με την τρόικα στο Παρίσι καθόρισαν στην ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Ant1news

Κορυφώνεται η προετοιμασία της ελληνικής αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στο Παρίσι για την διαπραγμάτευση με την τρόικα, με την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν, εκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, όλοι οι  υπουργοί που θα ταξιδέψουν στη γαλλική πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως συμφωνήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις στους ελεγκτές της τρόικας, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μείωση της έκτακτης εισφοράς και η αύξηση στις 100 των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα και με τον Γάλλο Επίτροπο, Πιέρ Μοσχοβισί, ο οποίος ακούγεται έντονα ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Ολι Ρέν στο χαρτοφυλάκιο των οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, ενώ ο κ. Μοσχοβισί είχε επαφές και με τους κυρίους Βενιζέλο, Χαρδούβελη και Δένδια.