X

Ομαδική δουλειά ζήτησε από τους υπουργούς ο Σαμαράς

Τι συζητήθηκε στην ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κόκκινες γραμμές του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ομαδική δουλειά ώστε η ελληνική αποστολή να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο Παρίσι συνέστησε ο πρωθυπουργός κατά την ευρεία σύσκεψη, που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, για την προετοιμασία του υπουργικού κλιμακίου που θα αντιμετωπίσει την τρόικα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε ότι τα καλά στοιχεία της οικονομίας, όπως για παράδειγμα το σημερινό θετικό ρεκόρ των ελληνικών ομολόγων, αποτελούν το επιχείρημα της κυβέρνησης προς τους δανειστές. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο και διαπιστώθηκε ότι το 80% έχει υλοποιηθεί.

Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση του Παρισιού.

Σύμφωνα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ, στο Παρίσι θα γίνει πολιτική συζήτηση και η κυβέρνηση θα θέσει στην τρόικα ό,τι απασχολεί τη χώρα και τους πολίτες. Τη συζήτηση αυτή θα διεξάγει ο Γκίκας Χαρδούβελης, κατόπιν σχετικών εντολών από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, τα επόμενα 24ωρα.

Οι ίδιες πηγές από το ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αποψινή σύσκεψη ήταν κατηγορηματικός ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής ασφαλιστικών και εργασιακών σχέσεων, αλλά ούτε και θέμα άρσης της προστασίας από τους πλειστηριασμούς, ειδικά της πρώτης κατοικίας και των σπιτιών των φτωχών και μεσαίων εισοδημάτων, που όπως έχει δεσμευθεί το ΠΑΣΟΚ, θα προστατευθούν.