X

Το πακέτο Σαμαρά

Δίλημμα στους πολίτες για το αν θα επιλέξουν το δρόμο που βγάζει τη χώρα από την κρίση ή τον δρόμο της υποκρισίας, έθεσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές πολιτική αυτοκτονία ενώ ανακοίνωσε και πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Σαφές δίλλημα έθεσε ο Σαμαράς στους πολίτες εάν θα επιλέξουν τη ΝΔ και το πρόγραμμα σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων που προωθεί, ή τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ελληνικός λαός έχει να ακολουθήσει έναν δρόμο που οδηγεί μέσα από την αλήθεια και το φιλότιμο στον αγώνα για ανάπτυξη και βγάζει τη χώρα από την κρίση, ενώ ο άλλος λέγεται υποκρισία και μάχη για το χθες», είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία τις εκλογές τον Φεβρουάριο, τις οποίες επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει πολιτική ανωμαλία, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές θα φέρουν τη χώρα σε περιπέτειες, ενώ ανακοίνωσε και πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Αισιόδοξος για την οικονομία και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Εκφράζοντας με συγκεκριμένα στοιχεία την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και υποσχόμενος  σειρά φοροελαφρύνσεων που θα γίνουν σταδιακά, ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ χαρακτήρισε πολιτική αυτοκτονία το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών θέτοντας το ουσιαστικό δίλλημα με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα.

Ο Πρωθυπουργός   έκανε λόγο για δύο δρόμους, αυτόν της ανάπτυξης, της αλήθειας και του φιλότιμου και αυτόν του λαϊκισμού και της επιστροφής στο παρελθόν κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως παίζει πολιτικά παιχνίδια με το σύνταγμα και με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Όσοι παριστάνουν ψεύτικα τους προοδευτικούς είναι ότι αντιδραστικό υπάρχει για την πορεία της χώρας. Είμαστε στο σημείο της απογείωσης. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Παίζουν με το σύνταγμα και πασχίζουν να ρίξουν την κυβέρνηση με το θέμα του πρόεδρου. Αν τώρα αρχίσει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία όλα κινδυνεύουν να πάνε χαμένα» τόνισε, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η παρούσα Βουλή θα εκλέξει τελικά Πρόεδρο.

Ο οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα

 Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα  τονίζοντας πως η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια  και ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα διακινδυνεύσει τα όσα πέτυχε μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία με τις θυσίες της.

«Φέτος η χρονιά που περνάμε από κατρακύλα στην άνοδο, με ανάπτυξη και καθημερινή μείωση ανεργίας» δήλωσε παρουσιάζοντας τις μεγάλες αλλαγές που έχουν επιτευχθεί, όπως εκτιμά, μέχρι τώρα στην ελληνική οικονομία και τη δημόσια διοίκηση θέτοντας πλέον ως προτεραιότητά του τις φοροελαφρύνσεις.

Έτσι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%  και τη διατήρηση  των  επιδομάτων θέρμανσης, περισσότερες δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο και  μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.



Αυξήσεις στους ενστόλους


Για τους ένστολους τόνισε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί χωρίς να ανατρέψει τα μεγέθη του προϋπολογισμού και όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά, ενώ αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μείωση  των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις αλλά και τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών.

Τους επόμενους μήνες ο Οδικός χάρτης για μείωση της φορολογίας

Όπως είπε, σύντομα  θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης για την μείωση της φορολογίας που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα στο 32% και τις επιχειρήσεις στο 15% ενώ μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα προωθηθούν μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις για την γραφειοκρατία, προσέλκυση καταθέσεων, μεγάλες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς για την αξιοποίηση των στρατηγικής σημασίας υποδομών. “Αυτά θα αποτελούν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιβάλλεται απ έξω” δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Τελειώνει η εποχή των μνημονίων, η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά στο αύριο στη νέα Ελλάδα” ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “ Περνάμε από την κατρακύλα στην διαρκή άνοδο με ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια η οικονομία στο τρίτο τρίμηνο θα έχει θετικό πρόσημο. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Βάζουμε τα θεμέλια της νέας Ελλάδας τον οδικό χάρτη από εδώ και μπρος. Επιλέξαμε να διορθώσουμε σε ελάχιστο χρόνο τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών. Όταν πριν ένα χρόνο κάτι φάνηκε να αλλάζει κάποιοι ενοχλήθηκαν για να ειρωνευτούν την ελληνική επιτυχία για την οποία μιλά όλος ο κόσμος. Όσοι πόνταραν σε σενάρια καταστροφής διαψεύστηκαν”.

 Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα έχει πλέον ανακτήσει την αξιοπιστία της και προανήγγειλε θετικές εξελίξεις όσον αφορά το δημόσιο χρέος επισημαίνοντας πως η  Ελλάδα θα λάβει επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο μέσα στους επόμενους μήνες. “Για πρώτη φορά έστω και οριακά το χρέος μειώνεται σε απόλυτο αριθμό και σύντομα που θα φανεί η άνοδος του ΑΕΠ θα μειωθεί και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Τα επιτόκια δανεισμού είναι τα πιο χαμηλά που υπάρχουν” τόνισε  ο κ. Σαμαράς .

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

 Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε  πολυμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως στόχος του είναι να μην αλλάξει τίποτε και να μην βγούμε ποτέ από την κρίση. “Προσπαθούν να εμποδίσουν την χώρα λίγο πριν την απογείωσή τους. Θέλουν να μπούμε σε νέο κύκλο πρόωρων εκλογών και αστάθειας και προστριβών με τους εταίρους. Είναι επικίνδυνοι εκείνοι που θέλουν να μας ρίξουν σε τέτοια περιπέτεια. Δεν ήθελαν να μειωθούν οι δαπάνες στην Υγεία και στα φάρμακα. Αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει παντού στον κόσμο, απειλούν τους επενδυτές, δεν ήθελαν την αξιολόγηση στο δημόσιο, τρομοκρατούν τους υπαλλήλους και λένε ψέματα ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις. Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι εκείνο που περιφρουρεί τη νομιμότητα και όχι εκείνο που καλύπτει τρομοκράτες. Ζητούν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και λένε ότι θα κάνουν ότι μπορούν να το διαλύσουν, τώρα που πολλές χώρες κάνουν ότι μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Αν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ ποιός θα απαντούσε στον κ. Ερντογάν χθες ότι υπάρχει μία Κύπρος. Πόσο απομονωμένοι και ευάλωτοι θα ήμασταν σαν λαός αν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ την ώρα που αυξάνεται ο θρησκευτικός ισλαμικός φανατισμός παντού στον κόσμο. 

Για την κρίση ευθύνονται όλοι, ευθύνες έχουν εκείνοι που κυβέρνησαν αλλά και εκείνοι που δεν κυβέρνησαν και σκόρπιζαν το δηλητήριο του λαϊκισμού. Υπάρχουν οι αθεράπευτα αδιόρθωτοι του λαϊκισμού που στηρίζουν ασύδοτες συντεχνίες. Ο θεός να το κάνει πρόγραμμα αυτό που ανακοίνωσαν. Υποσχέθηκαν πέντε δις για την ανεργία, γιατί δεν βάλλατε κάτι παραπάνω, αφού δεν μας είπατε από που θα τα βρείτε; Τα πέντε δις είναι το μέτρο της ανευθυνότητάς τους. Παίζουν τα ρέστα τους στην τελευταία τους ευκαιρία να εμποδίσουν την χώρα να βγει από την κρίση” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

 

Αναδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας ο τάφος της Αμφίπολης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον τάφο της Αμφίπολης κάνοντας λόγο για μοναδικό μνημείο οικουμενικής απήχησης, αλλά τόνισε πως οι αρχαιολόγοι θα πουν με επιστημονικά στοιχεία τι ανακάλυψαν. Έκανε λόγο για μακεδονικό τάφο που αναδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας απέναντι στις καρικατούρες –αγάλματα  που στήνουν οι Σκοπιανοί.

Σε αυτό τον αγώνα έχουμε και έναν καλό οιωνό από το παρελθόν μας. «Είναι τέτοια η συγκίνηση που προκλήθηκε από την ανακάλυψη του μοναδικού τάφου που σίγησαν οι φωνές. Ένας τέτοιος μακεδονικός τάφος είναι κάτι πολύ μεγάλο», είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε πως υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό στο Βελλίδειο