X

Σήμερα το ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου

Για σήμερα το απόγευμα μετατέθηκε το ραντεβού των κυβερνητικών εταίρων που ήταν προγραμματισμένο για χθες Τρίτη.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Tην Τετάρτη στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ειχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο αντρών την Τρίτη όπου κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει αφού υπάρχει πρώτα μια σαφή εικόνα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το οικονομικό επιτελείο και ενημερώνεται για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ δεν αποκλείεται το βράδυ να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες τρεις γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους καθώς θα είναι υποψήφιοι στις επομενες εκλογές. Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο, και των γενικών γραμματέων επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης Ανδρέα Κατσανιώτη και Γιάννη Παναγιωτόπουλο που θα είναι υποψήφιοι στη Β’ Θεσσαλονίκης, στην Αχαία και στην Αρκαδία αντίστοιχα.

Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν στο ΑΠΕ ότι η παραίτηση των τριών γενικών γραμματέων δε συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς σύμφωνα  με το νόμο, οι κρατικοί αξιωματούχοι που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους 18 μήνες πριν την συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται μάλιστα να υπάρξουν και αλλες παραιτήσεις γενικών γραμματέων για τον ίδιο λόγο.