X

Σαμαράς: «Η κυβέρνηση τολμά να βάλει μπροστά αδιανόητα πράγματα»

«Η κοινωνική δικαιοσύνη ευνοεί την ανάπτυξη και στεριώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στον χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ant1news

Για ένα «σύγχρονο εργαλείο κοινωνικής πολιτικής για την προστασία των πιο αδύναμων για την καταπολέμηση της φτώχειας και για την επανένταξη όσων κινδυνεύουν να μείνουν στο περιθώριο», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

«Η κυβέρνηση τολμά να βάλει μπροστά αδιανόητα μέχρι σήμερα πράγματα», προσθέτοντας ότι αυτό έγινε εφικτό, «με τα πλεονάσματα που βγάζει η χώρα και μπορεί να καλύπτει με τις δικές της δυνάμεις τις κοινωνικές ανάγκες». «Η κοινωνική δικαιοσύνη ευνοεί την ανάπτυξη και στεριώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, οργανώνουμε τη χώρα μετά το μνημόνιο, ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος. Το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα θα αποδώσει σύντομα αποτελέσματα είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Αυτό όμως είναι το ελάχιστο, δεν αρκεί. Οι πολιτικές μας για τη βοήθεια στο σπίτι, για τους αστέγους, για τους ανέργους δίνουν το υπόστρωμα για να αποδώσει το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα. Η αλλαγή στο επίπεδο απασχόλησης επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Η εξέλιξη θα είναι γεωμετρική αρκεί να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουμε τη σελίδα».