X

Σαμαράς: Μήνυμα σταθερότητας προς τις αγορές και βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε κυρίως προς του εταίρους της χώρας αλλά και τις διεθνείς αγορές θέλοντας έτσι να καθησυχάσει τις ανησυχίες τους, ενώ υπογράμμισε ξανά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016.

Ant1news

Να κατευνάσει τις αγορές προσπάθησε με την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς βρίσκονται σε αρνητική τροχιά εν μέσω της αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας στην χώρα, ρίχνοντας το φταίξιμο αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.           

Ο πρωθυπουργός από το υπουργικό συμβούλιο απευθύνθηκε κυρίως προς του εταίρους της χώρας αλλά και τις διεθνείς αγορές θέλοντας έτσι να καθησυχάσει τις ανησυχίες τους με στόχο να επαναφέρει στην χώρα κλίμα σταθερότητας.

 «Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει και δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη συνταγματική τάξη, από τη δημοκρατική νομιμότητα, από την πολιτική σταθερότητα, από την οικονομική πολιτική εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων. Από αυτήν την ευθεία γραμμή δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος υπογράμμισε για ακόμα μια φορά ότι οι εκλογές θα γίνου το 2016.

«Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδος με πολύ κόπο. Τώρα που η πολιτική μας δίνει καρπούς, δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανένα να την υπονομεύσει», τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως «διαπραγματευόμαστε το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, ώστε μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών να έλθει και η οριστική ρύθμιση του χρέους και να μπούμε στη μετά Μνημόνιο εποχή».

«Δυναμώνουμε βήμα-βήμα τη χώρα... και αποφεύγουμε εκείνο που άλλοι επιζητούν, δηλαδή τη σύγκρουση με τους εταίρους μας και μάλιστα από θέση αδυναμίας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ρίχνοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ξέρουν ότι λίγο αργότερα θα είναι, γι’ αυτούς, πολύ αργά, η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής και αυτό τους τρομάζει και θέλουν να το εμποδίσουν», σημείωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «δεν θα τα καταφέρουν», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε πως πλέον η Αθήνα επανεξετάζει το σχέδιο να βγει στις αγορές χωρίς προληπτική γραμμή πίστωσης από την Ε.Ε. ή το ΔΝΤ.

Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς το κλίμα στις αγορές σε σχέση με την Ελλάδα το απέδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά, με μόνη επιφύλαξη το πολιτικό ρίσκο» υποστήριξε, σχολιάζοντας ότι «τα τελευταία 24ωρα η στάση της αντιπολίτευσης, με ευθεία υπονόμευση, επιδείνωσε αυτήν την εικόνα και οι αγορές αντέδρασαν εις βάρος της χώρας».

Έμμεση ήταν και η αναφορά του πρωθυπουργού και στις δημοσκοπήσεις σημειώνοντας ότι δεν βελτιώνονται μόνον οι αριθμοί, αλλά αρχίζουν και «οι φοροελαφρύνσεις, οι διευκολύνσεις, οι ανάσες στην οικονομία «κι αυτός είναι ο άριστος οιωνός, κι αυτή θα είναι η καλύτερη σφυγμομέτρηση...».

Σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Μιλάνο για την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ασίας , στο περιθώριο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.