X

«Ναι» στην προληπτική γραμμή στήριξης από την Ευρώπη

«Ναι» στην προληπτική γραμμή στήριξης από την Ευρώπη λέει η κυβέρνηση, αλλά χωρίς αυτό κατ ανάγκη να συνδέεται με νέο πρόγραμμα.

Ant1news

«Ναι» στην προληπτική γραμμή στήριξης από την Ευρώπη λέει η κυβέρνηση, αλλά χωρίς αυτό κατ ανάγκη να συνδέεται με νέο πρόγραμμα.

Αυτό ξεκαθάρισε ανώτατη κυβερνητική πηγή, στέλνοντας καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές, μετά το πατατράκ στο χρηματιστήριο, αλλά και τα επιτόκια, που έφτασαν κοντά στο 9%.

«Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας, συνεχίζουμε», είπε συγκεκριμένα ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος και συνέχισε: «Η κατάσταση έχει δυστυχώς και πολιτικές αιτίες, η θέση της Ελλάδας είναι σταθερή, δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την Ευρώπη, η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και η προληπτική γραμμή στήριξης δεν χρειάζεται να συνδέεται με νέο πρόγραμμα».

Την ίδια ώρα, κι ενώ η νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζεται, η Κομισιόν διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει την Ελλάδα "με όποιο τρόπο χρειαστεί". "Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο στη δημιουργία μίας βάσης για ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, που στηρίζεται σε υγιή δημοσιονομικά, πιο ανταγωνιστική οικονομία και έναν ισχυρό και αποτελεσματικά εποπτευόμενο χρηματοοικονομικό κλάδο" αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κι επίτροπος αρμόδιος για θέματα εργασίας, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας Γίρκι Κατάινεν στη σχετική ανακοίνωσή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Σάιμον Ο' Κόνορ, που ξεκαθάρισε: "Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα με όλους τους δυνατούς τρόπους».

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή τη δήλωση του Γ. Κατάινεν, δήλωσε: "Μετά την ακατάσχετη καταστροφολογία των τελευταίων δύο ημερών, αποκαλύπτεται με τον πιο επίσημο τρόπο η αλήθεια. Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής και αρμόδιου επιτρόπου για την οικονομία κ. Κατάινεν, η Ελλάδα έχει επιτελέσει τεράστια πρόοδο και εργάζεται μαζί με τους εταίρους της για την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος ως το τέλος του έτους, καθώς και για την ασφαλή είσοδο στη μετά μνημόνιο εποχή. Οι προφήτες της καταστροφής διαψεύστηκαν και πάλι…"