X

Σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου

Οι εξελίξεις στην οικονομία ενόψει της νέας επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα θα συζητηθούν στην συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Τετάρτη.

Ant1news

 

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Οικονομίας ενόψει και της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 6 μ.μ., θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή».

Εν τω μεταξύ, νέες προτάσεις βάζει στο τραπέζι η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών για να αρθεί το αδιέξοδο στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών με αύξηση των δόσεων και των κόκκινων δανείων αφού ήδη τα ληξιπρόθεσμα ξεπερνούν τα 70δις€ και τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν πάνω από 1δις.

Γι αυτό πραγματοποιήθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.