X

Σαμαράς: Οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν σημαντική θέση στην Ελλάδα

Στη δραστηριότητα των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο Γαλλόφωνο Forum Επιχειρήσεων.

Ant1news



Η Ελλάδα αποτελεί μέρος του γαλλόφωνου Forum επιχειρήσεων στην Ελλάδα και οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν πολύ σημαντική θέση στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα της χώρας, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση του Γαλλόφωνου Forum Επιχειρήσεων. 

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στις οικονομικές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί από το γαλλόφωνο Forum επιχειρήσεων στη χώρα μας και ανέφερε ότι καταδεικνύουν τις κοινές αξίες, το πνεύμα διαλόγου και της συνεργασίας.

Το γαλλόφωνο φόρουμ επιχειρήσεων συνιστά ένα από τα πιο σημαντικά  επαγγελματικά δίκτυα στον κόσμο και μέσω των επαφών του επιτρέπει στους οικονομικούς παράγοντες να τοποθετούνται πιο σωστά στην αγορά, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η περίοδος των αλλαγών που διερχόμαστε σήμερα «μας δείχνουν το κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να βρισκόμαστε».

Το κυρίαρχο σημείο είναι το δίκτυο των επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή και έτσι δίνεται η ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, αλλά και να ανταπεξέλθουμε στις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι «έχουμε άνοιγμα στις θέσεις εργασίας».

«Μέσα από το γαλλόφωνο Forum επιχειρήσεων μία επιχείρηση ελληνική αναδείχθηκε ως ένας σημαντικός παράγοντας του γαλλόφωνου Forum χάρη στην καινοτομία που επέδειξε», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος απένειμε και το βραβείο της οικονομικής Γαλλοφωνίας στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο κ. Σαμαράς εστίασε στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες, λέγοντας ότι μπορούν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.