X

Αποζημίωση των πληγέντων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να αποδεσμευτεί ποσό για την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Την αποζημίωση των πληγέντων από το κύμα κακοκαιρίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα προανήγγειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το συντονικό κέντρο της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε από τους επιτελείς της υπηρεσίας για περισσότερο από 50 λεπτά, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου.

Ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών για τις πληγείσες περιοχές, ενώ ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμευτεί ποσό για την αποζημίωση όσων έχουν υποστεί ζημιές στις περιουσίες τους.

Η εντολή του πρωθυπουργού είναι μέχρι τη Δευτέρα το πρωί να έχει τελειώσει η καταγραφή των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια ώστε οι πληγέντες από την κακοκαιρία να λάβουν σύντομα μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και των δήμων τα χρήματα αυτά.

Στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι περιμένει την εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα ίδια φαινόμενα.