X

«Δεν ανοίγει θέμα ασφαλιστικού και εργασιακών σχέσεων»

Αυτό διαμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, θέση που ενστερνίζεται και ο Πρωθυπουργός.

Ant1news


Της Στεφανίας Μουρελάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από την Χαριλάου Τρικούπη, η Κυβέρνηση βάζει κόκκινη γραμμή ότι δεν θα συναινέσει σε τυχόν αξίωση των δανειστών για νέο ασφαλιστικό και αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος, που διέπει τις ομαδικές απολύσεις.

Ο συνδικαλιστικός νόμος και ιδίως το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που έχει αποτελέσει σημείο τριβής ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επεξεργαστεί επιτροπή του ΠΑΣΟΚ (Πρωτόπαπας, Κουτρουμάνης, Πιερρακάκης, Ρήγας, Χριστοφιλοπούλου) σε συνεργασία με τον Υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

Κατά πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος τόνισε για το θέμα του μισθολογίου στο Δημόσιο στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργός ότι: «ο προηγούμενος νόμος ουσιαστικά δεν έχει εφαρμοστεί και συνεπώς θα πρέπει να φέρει ισχυρά στοιχεία ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν αποφασίστηκε ποιος θα διαδεχθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Επιτρόπου την 1η Νοεμβρίου.